» » Чим цікавий натуральний шпон?

Чим цікавий натуральний шпон?

Автор: Kosmach O.P. от 7-01-2021, 21:11
Виробництво натурального шпону
Справедливості заради варто відзначити, що виробництво шпону відомо людству вже досить давно. Сама назва матеріал отримав від німецького слова, що в перекладі буквально означає «тріска». Та й правда, товщина шпону залишається порівняно невеликою. Як правило, мова йде про «розбігу» від 0,5 і до 3 міліметрів.

Отже, для виготовлення шпону спочатку використовувалися спеціальні лущильні верстати. Вони і зараз є на виробничих підприємствах, хоча технологія отримання шпону шляхом состругіванія і пиляння в даний час користується великим попитом. До речі, сам малюнок шпону багато в чому відрізняється від того, яким же саме способом було отримано даний матеріал.

натуральний шпон
Натуральним може називатися тільки той шпон, що не піддавався обробці спеціальними синтетичними матеріалами. Такий шпон має природний колір і натуральну текстуру.

Якщо ж шпон пройшов фарбування, або ж до нього були застосовані спеціальні методики, що дозволяють надати вигляду цінних порід деревини, то такий шпон вже не можна назвати натуральним. До речі, як перший, так і другий варіант шпону знаходить своє застосування в меблевій справі.

Особливості використання шпону
Отже, основною областю застосування тут залишається виробництво меблів. За допомогою натурального шпону вдається надати їй виключно привабливий зовнішній вигляд. Для цієї мети служить шпон з міцних порід деревини. Наприклад, дуба, ясена, вишні, модрини, горіха.

Одним словом, використання натурального шпону в даний час відрізняється підвищеною актуальністю. Ясна річ, що для досягнення бажаного результату, дуже важливо використовувати виключно якісний матеріал.

penza-press.ru

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.
Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.

Комментарии:

Оставить комментарий
Інформаційне повідомлення
Коментувати статті на нашому сайті дозволено лише на протязі 1 днів з моменту публікації.